26 september 2008

Rebecka Törnqvist känns igen, men ändå inte

Rebecka Törnqvist är, om MI räknar rätt nu, uppe i totalt elva fullängdare – om man räknar in gruppen Gloria och olika konceptalbum. Föga överraskande har hon hittat ett uttryck som känns oerhört "Törnqvistskt". Ändå finns det en touch av något helt nytt på albumet med den mäktiga titeln The Cherry Blossom and the Skyline Rising From The Street.

Rebecka Törnqvist är, om MI räknar rätt nu, uppe i totalt elva fullängdare – om man räknar in gruppen Gloria och olika konceptalbum. Föga överraskande har hon hittat ett uttryck som känns oerhört "Törnqvistskt". Ändå finns det en touch av något helt nytt på albumet med den mäktiga titeln The Cherry Blossom and the Skyline Rising From The Street.

En föga kontroversiell gissning är att det är producenten och multiinstrumentalisten Johan Lindström – som även producerade föregångaren Melting Into Orange – som denna gång fått ännu mer spelrum. Det skapar en intressant edge till låtar som annars är precis så välmodulerade i gränslandet mellan pop och jazz – i såväl låtar som texter – som sånger från Rebecka Törnqvist förutsätts vara.

För komplettister av sångerskan Nina Ramsby bör det påpekas att hon gästsjunger i den kommande singeln No Bait.
Lars Nylin

Artist: Rebecka Törnqvist
Album: The Cherry Blossom and the Skyline Rising From the Street
Skivbolag: Mouse/Emi
Release: 24/9

Länkar:
Rebecka Törnqvists hemsida
Rebecka Törnqvist på MySpace