23 september 2008

The Rasmus tillbaka efter tre års tystnad

Med 2,5 miljoner sålda skivor tillhör The Rasmus Finlands ordentligt stora musikexporter. Nu är bandet tillbaka med sitt sjunde studioalbum Black Roses, som släpps i dagarna. Albumet är deras första sen 2005.

Med 2,5 miljoner sålda skivor tillhör The Rasmus Finlands ordentligt stora musikexporter. Nu är bandet tillbaka med sitt sjunde studioalbum Black Roses, som släpps i dagarna. Albumet är deras första sen 2005.

The Rasmus fick sitt stora internationella genombrott 2003 med albumet Dead Letters och singlar som In The Shadow. Då bandet följde upp framgångarna med 2005-års album Hide From The Sun hade de gått åt ett mer alternativt och gothrockigt håll. Och det är på det spåret de nu fortsätter.

På ”Black Roses” har The Rasmus samarbetat med producenten och låtskrivaren Desmond Child (Kiss, Bon Jovi, Aerosmith med flera) samt den svenska låtskrivaren Harry Sommerdahl, som varit med och skrivit spåret Ghost Of Love.

Från början var det tänkt att Black Roses skulle innehållit en duett mellan The Rasmus sångare Lauri Ylönen och Anette Olzon från Nightwish, men den låten ströks från skivan i ett sent skede eftersom bandet inte kände att den passade in i helheten.
Håkan Durmér

Artist: The Rasmus
Album: Black Roses
Skivbolag: Playground
Release: 24 september

Länkar:
The Rasmus hemsida
The Rasmus på MySpace