utgivningar 22 september 2008

Intimt och nära med Steve & Anna

Anslaget på det andra albumet med sångerskan Anna Christoffersson och pianisten Steve Dobrogosz är inledningsvis snudd på sakralt, om än med gospelmusikens glöd. Det känns mer Aretha Franklin och Bridge Over Troubled Water än ”jazz” – med en musikalisk öppenhet och värme som förmodligen är ett av skälen till att duon lyckas nå ut till en bred publik, såväl genre- som åldermässigt.

Anslaget på det andra albumet med sångerskan Anna Christoffersson och pianisten Steve Dobrogosz är inledningsvis snudd på sakralt, om än med gospelmusikens glöd. Det känns mer Aretha Franklin och Bridge Over Troubled Water än ”jazz” – med en musikalisk öppenhet och värme som förmodligen är ett av skälen till att duon lyckas nå ut till en bred publik, såväl genre- som åldermässigt.

Producenten Göran Petersson – enligt duons omslagstext ”always a guidning light” – har, tillsammans med den minst like lyhörda ljudteknikern Janne Hansson i Atlantis Studio, lyckats skapa en intim atmosfär som för lyssnaren så nära musiken att det nästan känns som att man blir förd tillbaka till den smått magiska minikonsert Dobrogosz & Christoffersson gjorde i samma studio i samband med releasen av sitt förra album It’s Always You.

Att det enbart står egenhändigt komponerade alster på repertoaren bidrar naturligtvis till det personliga uttrycket. Och sällan har väl ett omslagsfoto lyckats fånga det musikaliska innehållet så väl som Björn Abelins vackra höstbild.
Claes Olson

Artist: Steve Dobrogosz & Anna Christoffersson
Album: Rivertime
Skivbolag: Amigo/BAM
Release: 24/9

Länkar:
Steve Dobrogosz hemsida
Anna Christofferssons hemsida
Steve & Anna på MySpace