18 september 2008

TV On The Radio fortsätter släppa vartannat år

Brooklynbandet TV On The Radio fortsätter hålla på sin periodisering – sen debuten 2002 har det kommit ett album vartannat år. Och nu är det dags för deras fjärde album Dear Science, en titel som känns väldigt passande.

Brooklynbandet TV On The Radio fortsätter hålla på sin periodisering – sen debuten 2002 har det kommit ett album vartannat år. Och nu är det dags för deras fjärde album Dear Science, en titel som känns väldigt passande.

Kärnan av TV On The Radio har alltid varit duon Tunde Adebimpe och David Andrew Sitek. Bägge dessa är enorma multitallanger. Vid sidan av bandet är dom konstnärer, videoregissörer, animatörer, musikproducenter och säkert en uppsjö andra grejer. Och det känns verkligen mellan varven som att TV On The Radio handlar om kunskapstörst – eller om att visa upp vad man kan.

Det finns inget utrymme för spontanitet och uppsluppna infall. I stället är det raka linjer, välavvägt utmanande passager och en snudd inpå vetenskaplig balans i allting. Ändå lyckas dom förmedla melankoli och uppdämda känslor i de partier då de drar ner intensiteten och blickar inåt.

Dear Science fortsätter TV On The Radio att väva in elektronika, beats och andra oväntade inslag i det punkfunkiga ursprungsreceptet. Fyra år senare fungerar det fortfarande lika bra som på den omtumlande uppföljaren till debutskivan.
Håkan Durmér

Artist: TV On The Radio
Album: Dear Science
Skivbolag: 4AD/Playground
Release: 22 september

Länkar:
TV On The Radios hemsida
TV On The Radio på MySpace