16 september 2008

Varm och personlig prägel av Bo Saxell

Poeten och artisten Bo Saxell har komponerat och givit sina låtar på nya albumet Lycka en varm personlig prägel. Det förhindrar inte att två av albumets absoluta höjdpunkter har andra sångare vid mikrofonen.

Poeten och artisten Bo Saxell har komponerat och givit sina låtar på nya albumet Lycka en varm personlig prägel. Det förhindrar inte att två av albumets absoluta höjdpunkter har andra sångare vid mikrofonen.

Svante Thuressons skönt jazziga nummer Min älskling klär i blått är fullt i klass med den elegante mästarens främsta tidigare inspelningar som soloartister. Mikaels Wiehes duett med Cecilia Salazar i visan vacker, klok & god är en annan pärla.

En tredje höjdpunkt är den dramatiskt laddade – lätt Jaques Brel-inspirerade – Om inte du…

Musikaliskt rör sig de tolv låtarna mellan visa och jazz, soft pop och singer/songwriter-tradition. Bland medmusikerna och gästerna från framför allt Skåne och Danmark märks bland andra Mikael Neumann (som både sjunger samt bistått med en översättning till danska) samt Peps Persson på munspel och saxofonisten Cennet Jönsson.

Artist: Bo Saxell
Album: Lycka
Skivbolag: Rootsy.nu
Release: 15/9

Länkar:
Bo Saxell på MySpace