Okategoriserade 13 februari 2022

Union Carbide Productions på SVT Play

Union Carbide Productions historia har blivit dokumentärfilm med titeln The Golden Age – A Film About Union Carbide Productions. Kultbandet från Göteborg som senare blev gruppen The Soundtrack Of Our Lives skildras i en långfilmsdokumentär med en kortare version på SVT Play.

Filmen handlar enligt pressmeddelandet om ”den tid de levde i – en film om åttiotalet, klasskillnader och revolter sett genom bandets ögon.”

Filmen bygger på videoinspelningar från storhetstiden men även sånt som spelades in när bandet återförenades temporärt 2017, samt intervjuer med medlemmarna. Sångaren Ebbot Lundberg har summerat UCP som bandet som ”spårade ur innan någonting egentligen hände” och som enligt gitarristen Björn Olsson hade samma relation till turnéer som till ”skidresor fast skidorna hade bytts ut mot gitarrer”?

Filmen hade premiär på Göteborgs filmfestival den 29 januari och gick sedan att se på biograferna Bio Roy i Göteborg och Bio Aspen i Stockholm. En timslång version fins på SVT Play. För regin står Hans-Erik Therus som 2017 gjorde Dag Vag-dokumentären Alltmedan stjärnorna föds och dör.

Lars Nylin