Okategoriserade 9 november 2021

Sverigetopplistan: nära storslam för Ed Sheeran

Sverigetopplistan återvänder till det mer normala efter förra veckans mäktiga avsked av Einár. Men listorna tas istället över av ett annat namn – Ed Sheeran. Etta på singellistan är dock åter Adele med Easy On Me [Columbia/Sony]. 

Ed Sheeran inleder sitt övertagande av listorna med Shivers [Atlantic/Warner] som 2 på singellistan. Men nya albumet = (Equals) [Atlantic&Warner] sätter långt större spår än så.

Albumet har utöver att vara ny etta på såväl stora listan, fysiska listan som vinyllistan även fyra spår på topp 20 och ettan på Heatseeker i form av The Joker And The Queen. Av de högst placerade låtarna är 2step veckans högst placerade nykomling som nummer 15.

Förra veckans singeletta Dansa med Einár och Adaam [Einár] faller till 3. Den tidigare klättraren Sarettii med Som dom [Ringtone Records] hoppar däremot åter uppåt igen, från 10 till 5. Även nigerianske Ckay återtar positioner, från 14 till 8 med Love Nwantiti [Chocolate City/Warner].

Miriam Bryant startar starkt som 16 med Lonely In A Crowd feat. Joakim Berg [Warner/Warner].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se