Okategoriserade 12 april 2021

4 Snabba: Peter Nordenström, Adore Music

I en era fokuserad på streaming finns det etiketter som idogt fortsätter med en primärt fysisk utgivning. MI gör ett nedslag hos Peter ”Peno” Nordenström på ständigt releaseaktuella Adore Music i Göteborg.

Vad händer hos Adore i år?

– Efter ett år av pandemi och begränsade tillfällen för banden att spela ute inför publik så börjar nu resultatet komma av bandens kreativitet i olika studios. Och det som kommer in ska ju även komma ut. Just nu så jobbar jag med ny musik ifrån Erik Fastén (album 9/4), Anders Enda Barnet (singel 23/4, album 21/5), Songs of Boda (singel i maj, album eventuellt juni) och även återutgivning av tre album med Torsson som inte släppts på vinyl innan. (Islands of Hawaii, Terese och Valdez, Fjärde bästa bandet i Lund). Adore även påbörjat ett samarbete med WAS Production där vi kommer släppa musik med Peter Simson (singel 16/4) till att börja med.

Vad ser du som toppar under nu drygt 15 år med etiketten?

– Det var ju väldigt kul att skivan Sol och måne med Torsson  gick in på första plats på Sverigetopplistan förra året. Jag startade Adore Music 2005 så det var min tur att få en etta nu, haha. Alla skivor är ju toppar för etiketten, såklart, men om jag ska nämna några som betytt lite extra så: Killerchaps som satte fart på bolaget, Easy October som fick igång verksamheten utanför Sverige, Strebers, ungdomsidolerna som jag själv spelade covers på i skolan, Kristofer Åström – detta geni som jag fick släppa sex skivor på vinyl på licens av Startracks, Kent Norberg (Sator – MI:s anmärkning), detta proffs på snygga melodier, Dundertåget (RIP Strängen) och givetvis Torsson, de som känner mig förstår ju att detta är pojkdrömmen att få jobba med detta band.

Hur känns läget generellt för ett bolag som fokuserar på fysisk utgivning?

– Det har såklart varit ett tufft år då banden man jobbar med inte kan vara ute och spela då det är en viktig kanal att sälja skivor genom. Folk har dock varit väldigt fina och stöttat oss bolag och de artister vi jobbar med genom att handla mer skivor via butiker. Annars tycker jag det är roligt att vara ett bolag som fokuserar på fysisk utgivning. Man gillar ju att få produkten i handen och leverera den till artisten och kunden. Så många timmar man själv suttit på sitt pojkrum med vinyler i högar och lyssnat på stereon i ren glädje, om jag kan vara med och bidra till detta hos andra så är det värt allt…

Vem är du själv?

– En kille ifrån Alingsås som genom en mellanlandning i Borås numera bor i Göteborg sedan 2007. Har alltid lyssnat på mycket musik då min mor alltid lät oss spela hennes skivor hemma, och min bror lät mig få sitta med i hans pojkrum och lyssna på de skivor som han köpte för sin veckopeng. Klart att det präglar ens framtida jag! Förutom att ge ut skivor på Adore Music så arrangerar jag även mycket konserter i Göteborg med omnejd. Förutom ett haltande 2020/2021 p.g.a. pandemin så genomför jag konserter med 50-100 band per år sedan 2005, jobbar även som DJ på klubbar i Göteborg. Jag älskar The Clash!

Lars Nylin