Okategoriserade 3 februari 2020

Eric Hasselqvist avvecklar sig (eller?)

Eric Hasselqvist, allmän branschprofil och även nuvarande ordförande för Musikförläggarna,  avvecklar sin roll i musikbranschen. Det meddelade han på Facebook i helgen. Men till MI lämnar han en dörr på glänt…

Eric Hasselqvist tillhör dom som jobbat i ledande roller på ”båda” sidor i Musikindustrins bevakningsområde. Som medgrundare av Stockholm Records och Stockholm Songs på 90-talet. Senare som centralt involverad i TEN Music Group. Sedan 2017 har han varit ordförande för Musikförläggarnas styrelse.

Det blev därför mycket uppmärksammat i branschen när han i helgen meddelade på Facebook att han fram till sommaren avvecklar sina roller i musiksammanhanget.

Han säger när MI hör av sig:

– Ja, det stämmer, jag avgår som ordförande vid årsstämman i april.

Men till trolig glädje för alla som i kommentarer på Facebook redan hunnit sakna honom tillägger Eric också:

– Sen kan det ju hända att det blir nåt nytt musikprojekt trots allt, man vet aldrig…

På Facebook skrev han, utöver att tacka ett antal medarbetare genom åren, från Linköping där han gästade Melodifestivalen:

”Det är min sista mellodeltävling, men jag följer såklart Felix Sandmans utmärkta låt till en tänkbar vinst på Friends. Jag har haft 28 väldigt kul år i den här branschen. Skulle inte vilja byta ut dom! Och man får inte så många bra historier i nån annan bransch! Men nu kan det räcka och jag lämnar gärna plats för yngre förmågor. Kvinnliga förmågor kanske. Jag tänkte avveckla mina olika uppdrag i musikbranschen till sommaren. Jag tänkte att jag skulle vilja ha ett tomt skrivbord, som när jag pluggat klart i Uppsala en gång i tiden. Och så blir det. Innan jag blir för gammal! Nu så tänkte jag starta upp nåt helt nytt. Det blir nog nåt helt annat än musik. Men å andra sidan så kanske det finns ett musikupplägg som det går att göra något av….Vi får se. Det kan också bli skogsverksamet. Och lite aktietrading (som vanligt) kanske. Jag får väl återkomma om det. Men tack musikbranschen so far!”

Så långt Eric Hasselqvist. Vi på MI gissar att vi trots allt inte sett det sista från honom i branschsammanhang.

Lars Nylin