Okategoriserade 24 juni 2009

Razor Boy toppar ett framgångsrikt första år i topp på Englandslistan

Razor Boy Music Publishing AB har haft ett mycket framgångsrikt första år och musikförlaget har haft en flygande start sedan verksamheten drog igång förra sommaren. På bilden ses Fredrik Olsson, som äger och driver Razor Boy tillsammans med Anders Bagge, posera vid porten till legendariska Strawberry Fields i Liverpool. John Lennons låt med samma namn var The Beatles första singel sedan debuten Love Me Do som inte lyckades nå förstaplatsen på den engelska försäljningslistan – men nu har det svenska musikförlaget nått toppen. Den här veckan toppar den franske DJ/artisten David Guetta feat. Kelly Rowland UK Top 75 Singles Chart med When Love Takes Over [Gum / EMI Music], en låt skriven av Razor Boys låtskrivarteam Mim & Liv Nervo.

För närvarande är When Love Takes Over inte bara etta på englandslistan, utan även etta på singellistan på Irland samt Top 10 i 17 andra länder. Även i Sverige klättrar låten på listorna.
– Och det är bara början för denna hit, menar Fredrik Olsson, CEO och tillsammans med Anders Bagge grundare av Razor Boy Music Publishing.
– Helt ärligt så hade jag inte kunnat drömma om att vi skulle få en sådan här otrolig start på vårt nya förlag så snabbt. Det är inte många svenska förlag som haft någon UK-etta överhuvudtaget och att få en sådan smash direkt dessutom är otroligt kul, säger Fredrik Olsson.
– Vi är otroligt glada och stolta över de fantastiska låtskrivare och artister vi har, som Mim & Liv Nervo, Didrik Thott, Christian Fast, Niklas Bergwall, Robert Wåtz, Pernilla Andersson och Peter Sjöström. Vi letar ju och kontrakterar hela tiden nya och talangfulla låtskrivare och artister.

Just nu arbetar Razor Boy bland annat med Stefan Örn och Fredrik Lönngren från rockgruppen Apollo Drive, en grupp som Fredrik Olsson och Anders Bagge tillsammans har utvecklat och tagit fram under året. Apollo Drives debutalbum har precis blivit färdigställt och Razor Boy har nu börjat kontakta utländska bolag.
– Vi har redan fått fantastisk respons både i Europa och USA, berättar Fredrik Olsson. Vi siktar på att släppa Apollo Drives debutplatta i Sverige till hösten och sedan fortsätta med utlandet till våren. Razor Boy driver även ett management för artister och låtskrivare och Apollo Drive är co-managed av Fredrik Olsson och Anders Bagge.

Claes Olson