Okategoriserade 2 juni 2009

Gemensam nordisk monter på PopKomm

I fredags berättade MI att den internationella musikmässan PopKomm i år både byter månad till september och flyttar till en mer centralt belägen mässhall i Berlin. Nu kommer nyheten att de nordiska länderna gör gemensam sak vid årets upplaga av den delvis förändrade mässan.

Export Music Sweden, Music Export Finland, Music Export Norway, Music Export Denmark och Music Export Iceland. Alla dessa nordiska exportfrämjande organisationer gör gemensam sak 16-18 september. De fem organisationerna – och de delagater som åker med dem – kommer tillsammans att förfoga över den största och mest synliga montern på hela mässan. Totalt handlar det om över 200 kvadratmeter monter med gemensamma mötesplatser och bar.

Anders Hjelmtorp på Export Music Sweden säger nöjd att det förutom värdet i en gemensam monter finns fler uppenbara skäl att anmäla sig till PopKomm via honom:

– Vad som är viktigt för Export Music Sweden är att få ut till den svenska musikbranschen att vi i år har egna medel att investera i PopKomm. Detta innebär bland annat att deltagande tillsammans med ExMS inte kostar mer än om man anmäler sig själv via PopKomm. I montern kan man ha sitt reklammaterial, arrangera möten, göra promotion för showcases och avnjuta baren. Man ingår också i den deltagar-booklet som vi planerar att göra tillsammans med tidningen Groove.

Hjelmtorp avslöjar också att Export Music Sweden tillsammans med Live Nation och The Agency kommer att arrangera ett svenskt heavy metal-showcase med fyra av de bästa nya svenska metalbanden.

Lars Nylin