Okategoriserade 16 mars 2009

September in på Englandslistan – igen!

Det är inte alltid helt enkelt att hålla reda på alla singlar med den svenska sångerskan September som finns på världens topplistor. Men en sak är säker: de rör på sig.

Just nu är det Can't Get Over som håller på att slå stort i England. Can't Get Over, i sin ursprungliga veriosn släppt här hemma år 2007 och hämtad från albumet Dancing Shoes, går denna vecka in på plats nummer 14 på den engelska listan. Den är därmed tredje bästa nykomling denna vecka. Can't Get Over börjar alltså i princip lika starkt som Cry For You gjorde i höstas. Den singeln inledde på plats nio och nådde som bäst under åtta veckor på listan position nummer fem. Båda singlarna har i England släppts på etiketten Hard2beat.

– Att för andra gången i följd gå rakt in på Top 20 är så klart en bedfrift, konkurrensen är ju stenhård och det är många starka låtar ute just nu, säger Michel Petré på Petra "September" Marklunds svenska bolag Family Tree/Catchy Tunes.

Petré passar också på att meddela till MI:s läsare att nämnda Cry For You nu snart är uppe i mer än 1,2 miljoner sålda singlar/downloads internationellt, vilket torde göra den till den mest sålda svenska låten på många år.

Förlagsmässigt är Can't Get Over en delad affär mellan Universal och EMI.
Lars Nylin