Okategoriserade 12 mars 2009

Peter, Bjorn and John förband åt Depeche Mode

Albumaktuella Peter Bjorn and John kommer i sommar att vara förband åt Depeche Mode på det engelska bandets stora sommarturné i USA och Kanada. Den 21 konserter långa turnén inleds i Toronto 24 juli och avslutas i Fort Lauderdale 5 september.

– Depeche Mode är ett av världens bästa popband någonsin, och att de gillar oss så mycket att de vill höra oss före varje spelning i nästan två månader känns väldigt smickrande, kommenterar Peter Bjorn and John.

– Vi har varit ganska hårda när det gäller förbandsslottar och tackat nej till det mesta. När nu Depeche frågade var det extremt bra tajmat, inte minst då de i viss mån influerat soundet på nya skivan Living Thing och vi båda är melankoliska och svängiga powertrios. Vi håller tummarna för att det blir kalaskul!

I förra veckan genomförde den svenska trion en liten miniturné till England och Irland och i nästa vecka turnerar man i USA, med spelningar både i New York och på SXSW-mässan i Austin, Texas. 23-28 mars turnerar man i Europa (Italien, Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland) innan man 19 april ger sig ut på den egen 13 konsertdatum lång turné i Nordamerika.

Sommarens enda Sverige-spelning görs på Hultsfredsfestivalens Pampas-scen 9 juli. Onsdag 25 mars släpps Bjorn and Johns nya album Living Thing [Universal Music] i hela världen.
Claes Olson