Okategoriserade 6 mars 2009

ADA Nordic tar över distributionen för Regain Records

I december lanserade Warner Music en nordisk enhet av distributionsbolaget Alternative Distribution Alliance. Sedan dess har ADA Nordic tagit över distributionen av metaljätten Nuclear Blasts katalog. Nu expanderar ADA ytterligare på metalsidan genom att bli Regain Records distributör i Sverige.

På internationell basis är ADA, som grundades i USA 1993, en väldigt stark aktör. Bland de skivbolag som distribueras av ADA i USA återfinns Beggars-gruppen, Domino, Rhino, Matador och Sub Pop.

Nu börjar ADA Nordic även få en riktigt stark ställning. I och med det exklusiva distributionsavtalet i Sverige med Regain Records, som är ett av de ledande svenska metalbolagen, har ADA Nordic numera en imponerande metalkatalog.

Bland de artister som ligger på Regain Records återfinns Dismember, Marduk, Dark Funeral, Mustasch och Overkill. Det var även på Regain Records som In Flames gav ut sina två första album.

– Samarbetet med ADA Nordic kommer att hjälpa oss med att arbeta med våra befintliga artister samt hitta nya, allt medan vi vet att vi har ett distributionsnätverk i världsklass, säger Per Gyllenbäck label manager på Regain Records.

– Regain Records har en enastående backkatalog och bolagets förmåga att hitta och utveckla spektakulära artister, varav många turnerar världen runt och tillhör det absoluta toppskiktet inom genren, är fenomenal. Jag är mycket glad att välkomna det ledande svenska metalbolaget ombord och ser fram emot att utforska de möjligheter som detta samarbete skapar, förklarar Jesper Thorsson, manager ADA Nordic.

Avtalet mellan ADA Nordic och Regain Records tecknades nyligen och gäller med omedelbar verkan.
Håkan Durmér