Okategoriserade 24 februari 2009

Arvika är högoddsarna

Den Ålandsbaserade spelbolaget Paf har satt odds på de svenska musikfestivalerna utifrån vilka som kommer sälja flest biljetter. Högoddsaren blev Arvika, som står i 85 gånger pengarna.

Spelbolaget Paf har satt odds i två olika kategorier. I bägge är frågan Vilken festival får flest besökare sommaren 2009? – skillnaden mellan de två kategorierna är hur många spelbara alternativ det finns. I den ena är enbart Peace & Love, Hultsfredsfestivalen och Arvikafestivalen spelbara, medan Sweden Rock och Way Out West också finns med som alternativ i den andra.

Enligt Paf är Sweden Rock, som var fjolårets största svenska festival, skyhöga favoriter att sälja flest biljetter. Underdog är Arvikafestivalen, som trots bokningen av Depeche Mode har högst odds.

Frågan är ju bara vilket underlag Paf har för att avgöra vilken festival som verkligen får flest besökare – det finns ingen klar standard i festivalernas publikredovisning.

Somliga redovisar total publik (inklusive media, gäster, volontärer etc) medan andra slår ihop samtliga sålda biljetter eller räknar om eventuella endagsbiljetter till festivalpass.

Oddsen:
Vilken av dessa festivaler får flest besökare sommaren 2009?
Peace & Love
1,90

Hultsfredsfetivalen
2,60

Way Out West
2,90

Vilken svensk musikfestival får flest besökare sommaren 2009?
Sweden Rock
1,02

Peace & Love
12,00

Hultsfredsfetivalen
14,00

Way Out West
17,00

Arvikafestivalen
85,00