Okategoriserade 14 januari 2009

Realtoneslistan v3: Lady Gaga i topp

Den här veckan är det dom kvinnliga soloartisterna som regerar den svenska realtoneslistan. Katy Perry, Beyoncé och Britney Spears rör sig alla uppåt. Men listan totaldomineras av Lady Gaga, som har tre låtar på topp 20.

Veckans realtonesetta är Lady Gaga, vars Poker Face [Universal] klättrar hela vägen upp till toppen från förra veckans bronsplats. Lady Gaga innehar även platserna 15 och 19. Då handlar det om Christmas Tree respektive Just Dance, som Lady Gaga gör tillsammans med Colby O’Donis.

På andra plats ligger Kevin Borg med With Every Bit [Sony Music]. Tredje platsen innehas av veckans största klättrare – Katy Perry Hot’N’Cold [EMI] klättrar sju placeringar från plats tio.

Även på fjärde plats ligger en kvinnlig soloartist som klättrar den här veckan. Där hittar vi Beyoncés If I Were I Boy [Sony Music], som klättrar två placeringar. En annan som klättrar uppåt är Britney Spears, vars Womanizer [Sony Music] kliver uppåt från plats nio till en sjunde plats.

Listans långkörare är Takidas Curly Sue [Ninetone/Universal]. Efter 38 veckor ligger den på elfte plats.

Listan innehåller inga nykomlingar den här veckan, men väl sex akter som gör comeback på listan med låtar som tidigare legat på den. Det handlar om Coldplay, Per Gessle, AC/DC, Amy Macdonald, Lady Gaga & Colby O’Donis samt Scissor Sisters.

Noterbart är att förra veckans etta – ABBA:s klassiska Happy New Year [Universal] – inte längre ligger på listan.
Håkan Durmér