Okategoriserade 12 januari 2009

Vecka 3

6 miljoner sätt att jaga en älg på – släppfest för Tony Ernst bok om ”musikindustrins uppgång och eventuella fall” [Reverb]. Hotell Anglais, Stockholm 12/1

Kurt Elling & Norrbotten Big Band – den Chicago-födde jazzsångaren Kurt Elling genomför i januari en turné tillsammans med Norrbotten Big Band under ledning av Tim Hagans. Från Luleå via Stockholm förflyttar man sig den här veckan via Sala och Umeå till Queen’s Hall i Edinburgh. Sala 12/1, Umeå 13/1, Edinburgh 15/1

Musikdepartementet – säsongspremiär för SVT:s musikmagasin. Del 1 av 8: Body & soul-musikens kropp. SVT2 kl. 21.30 13/1

Musikens betydelse för varumärket Sverige – musikseminarium i Mittpoolen, Sveriges Riksdag. Tal, föredrag och diskussion med bl.a kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, riksdagsledamöterna Anna König Jerlmyr (m), Hans Rothenberg (m) och Luciano Astudillo (s), Jonas Sjöström (ordförande i SOM, styrelseledamot i Impala, vd Playground), Eva Karman Reinhold (Smilodon), Tobias Nielsén (ekonom, journalist och författare) samt Linda Portnoff (Handelshögskolan i Stockholm). 14/1

Sofia Jannok – firar nya albumet Ássogáttis By The Embers [Caprice / CDA] med spelning och mingel på Nalen, Stockholm 14/1

Cornelis och kärleken – dokumentär om kvinnorna i Cornelis Vreeswijks sånger och liv. Regi: Tom Alandh. SVT2 kl. 20.00 14/1

Solen i ögonen / en film om Lars Winnerbäck – rosad turnéfilm från förra sommaren. Innehåller enligt Musikindustrins redaktör Claes Olson fjolårets finaste ögonblick i form av Lars Winnerbäcks Miss Li-duett Om du lämnade mig nu live på turnéavslutningen i Stångebro, Linköping. SVT1 kl. 21.00 14/1

Made In Sweden – ny realityserie får tv-tittarna följa Andreas Carlsson, Laila Bagge och Anders Bagge och deras arbete i musikbranschens kulisser, med uppgift att lansera och skapa popstjärnor av två okända svenska talanger. TV4, kl 21.00 14/1

Mikael Samuelson – sångaren presenterar sitt nya album Fredman [Joglar / Border Music] med sånger ur Fredmans Epistlar av Carl Michael Bellman. Strindbergs IntimaTeater, 15/1

EuroSonic Noorderslag – Europas bästa och viktigaste showcase-festival med även paneldebatter och seminarier på programmet. Groningen, Holland 15-17/1

Negative – finsk hårdrock med inslag av både metal och glam. Debaser Slussen, Stockholm 15/1, KB, Malmö 17/1. Observera att spelningen på Sticky Fingers, Göteborg 16/1 är Inställd – de övriga spelningarna genomförs dock som planerat.

Artister 09 – bokningsbolagen Live Nation, Luger, United Stage, 2Entertain och Blixten & Co arrangerar en showcasekväll där aktuella artister för sommaren 2009 visar upp sig för bokare och konsertarrangörer. Göteborg, 16/1

P3 Guld – P3:s prisgala är i år större än någonsin. Årets gala arrangeras på Scandinavium och på scenen står bl.a Håkan Hellström, Anna Ternheim, Hammerfall, Hello Saferide, Amanda Jenssen, Maskinen, Timbuktu & Damn!, The Soundtrack of Our Lives, Markus Krunegård, Detektivbyrån, Adiam Dymott, John ME och Sirqus Alfon. Göteborg 17/1

MIDEMnet – världens ledande teknikkonferens med musikanknytning inleder musikmässan MIDEM i Cannes. 17-18/1

Get Together Party – Export Music Sweden och Dicentia samlar de svenska deltagarna på årets MIDEM på Scandinavian Terrace på Croisetten i Cannes. 17/1

MIDEM – världens största och viktigaste musikmässa. I år en dag kortare, men med längre arbetsdagar… Cannes, Frankrike 18-21/1