Okategoriserade 7 januari 2009

Kompletta programmet för Grammisgalan

Onsdagskvällens Grammisgala på Hovet i Stockholm har fått två sena tillskott. Konstellationen Supreme Court All Stars, det vill säga Christian Falk och Robyn med vänner, gör ett exklusivt hyllningsnummer till galan. I sista stund tillkommer även trion EMD, som enligt arrangören Baluba gör ett nummer där flyglar är temat.

Det gör att tittarna på plats eller via TV4 från 20.00 på onsdag kommer att få se A Camp, rockgruppen Takida tillsammans med en stråkkvartett och 40 sångare från Immanuel Gospel, Christian Waltz, liksom den udda konstellationen In Flames med Timo Räisänen.

– Mycket talar för att Grammisgalan blir den bästa på länge, säger Mathias Bridfelt, artistbokare på Baluba.

Programledare under TV4-sändningen blir precis som förra året Gry Forssell och Adam Alsing som även kommer att dela ut kategorin ”Årets låt”. Några prisutdelare är Nina Persson (”Årets grupp”), Peter Settman (”Årets dansband”), ”Plura” Jonsson (”Årets liveartist”) och Rigmor Gustafsson (”Årets jazz”).

Övrig information om Grammis 2009 – inklusive alla nomineringar – hittar man på www.grammis.se. Biljetter till Hovet säljs via www.ticnet.se.