Okategoriserade 26 november 2008

Debutanter till Melodifestivalen

I direktsändningen av lördagens omgång av Dansbandskampen i SVT avslöjades det att dansbandet The Scott kommer att medverka i Melodifestivalen 2009 med låten Jag tror på oss skriven av Lars "Dille" Diedricson och Pling Forsman. Vid en presskonferens under tisdagen offentliggjordes namn på ytterligare åtta av de deltagande artisterna. Samtliga de nya namnen är debutanter i sammanhanget.

Pop, hårdrock, ballad, bossa nova, hip-hop och karibiskt sväng är några av de genrer som kommer att representeras genom de åtta nya artister som idag avslöjades av SVT. Med undantag av Mikael Rickfors, som tidigare har körat i Melodifestivalen med bl.a Tomas Ledin men aldrig framträtt som soloartist, så är samtliga nya namn i startfältet debutanter.
Låtskrivarmas namn är desto mer bekanta och väletablerade i sammanhanget. Såväl Pling Forsman som Thomas G:son fanns dubbelt representerade bland dagens presenterade bidrag.

Nya artister, låtar och upphovsmän:
Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox I Got U (Rodrigo Pencheff/Tobias Karlsson)
Jonathan Fagerlund Welcome To My Life (Samuel Waermö/Didrik Thott)
H.E.A.T 1000 Miles (Niklas Jarl/David Stenmarck)
Next 3 Esta Noche (Michael Xavier Barraza/Jimmy Almgren/Adam Soliman)
Markoolio Kärlekssång från mig (Patrik Henzel/Karl Eurén/Marko Lehtosalo)
Maja Gullstrand Här för mig själv (Thomas G:son/Marcos Ubeda)
Mikael Rickfors Du vinner över mig! (Thomas G:son)
Molly Sandén Så vill stjärnorna (Pling Forsman)

Dessutom är det alltså bekräftat att även dansbandet The Scotts kommer att tävla i Melodifestivalen 2009, med låten Jag tror på oss (Lars "Dille" Diedricson/Pling Forsman).
Claes Olson