utgivningar 2 november 2008

Pernilla Andersson på svenska

2007 släppte Pernilla Andersson både fullängdaren Baby Blue och EP:n The Big Cover-up. Dessutom producerade hon Svante Thuressons album Svante Thuresson & Vänner. Nu är hon aktuell med Gör dig till hund, Pernillas första svenskspråkiga album.

2007 släppte Pernilla Andersson både fullängdaren Baby Blue och EP:n The Big Cover-up. Dessutom producerade hon Svante Thuressons album Svante Thuresson & Vänner. Nu är hon aktuell med Gör dig till hund, Pernillas första svenskspråkiga album.

Gör dig till hund släpps av det nystartade bolaget Sheriff, där Pernilla Andersson är en av ägarna. På de nio egenskrivna låtarna visar Pernilla att hon är en ytterst vass textförfattare även på svenska. Det är vardagsromantisk populärlyrik som skapar omedelbart intresse.

Låttitlar som Ystad Badflicka 1957, Våga vara svinet och Gör dig till hund osar en del Olle Ljungström. Därför känns det helt logiskt att Pernilla Andersson väver in en Olle Ljungström-cover, då hon gör Ljungströms Jag och min far till en duett mellan sig själv och Dregen.

Den pianoburna Sverigecountryn Johnny Cash & Nina P är det spår som sticker ut mest – den luktar radiohit på lång väg.

Pernilla Anderssons svenskspråkiga debut borde kunna ge henne en helt ny, ännu större, publik.
Håkan Durmér

Artist: Pernilla Andersson
Album: Gör dig till hund
Bolag: Sheriff/Warner Music
Release: 29/10

Länkar:
Pernilla Anderssons hemsida
Pernilla Andersson på MySpace