Okategoriserade 22 oktober 2008

Globalt projekt med Sverigekopplingar

Global One, ett världsomfattande projekt som förenar artister från fem kontinenter, annonserade på PopKomm i Berlin att de slutit ett världsavtal med EMI Music Publishing i London. Det storskaliga projektet, med artister från 20 länder och som släpps simultant våren 2009, har flera kopplingar till Sverige.

En av de 20 artisterna är Dogge Doggelito, förr i Latin Kings men på senare tid mest uppmärksammad för sin medverkan i Elgigantens reklamfilmer. Albumet produceras till delar av det svenska producentteamet RamPac.

Men även arkitekten bakom verket, Charlie Dilks, har blågula band. Engelsmannen Dilks arbetade tidigare med internationell exploatering på Bonnier Music Publishing. Han är efter en utflykt till Warsawa nu åter baserad i Stockholm, där Global One har ett av sina tre kontor. De andra finns i London och just i Warsawa.

Dilks, med titeln chief operating officer, sa i ett pressmeddelande i samband med PopKommom samarbetet med EMI:
"Vi behövde en sammanhållande partner som kan ge viktig support i alla de territorier där vi har avtal."
Lars Nylin