Okategoriserade 20 oktober 2008

081020

Detaljerna kring Led Zeppelins återförening klara
Efter flera års rykten och spekulationer – inte minst sedan bandets bejublade återföreningskonsert i London för ett år sedan – står det nu äntligen klart att legendariska Led Zeppelin kommer att återförenas för en sommarturné nästa år.

Enligt initierade källor kommer bandet att framträda två kvällar på Nya Ullevi 2-3 juli samt ge en större konsert på Stockholm Stadion 4 juli.

Enligt sensationella uppgifter i det engelska branschorganet The Sun har de fyra originalmedlemmarna i Led Zeppelin redan påbörjat repetitionerna under ledning av bandets manager Peter Grant. Stämmer uppgifterna innebär det att fansen kan se fram emot konserter med såväl gitarristen Jimmy Page och trummisen Bonham som keyboardisten John Paul Jones och Alter Bridge frontman Myles Kennedy i ledet. Kennedy kommer alltså att medverka, trots tidigare rykten om fortsatt USA-turnérande tillsammans med Alison Krauss, som nu istället kommer att bege sig ut på vägarna med engelsmannen Robert Planet.

Av övriga original kommer Conny Bloom ej att medverka, inte heller ”Hempo” Hildén eller någon av de nu aktiva medlemmarna i sleaze-rockarna Hardcore Superstar.

På bokningsbolaget Love Nation www.lovenation.se förnekar man all kännedom om Led Zeppelins sommarturné, men hänvisar till bandets egen officiella hemsida www.tears.nu.

Musikindustrin har förgäves sökt skivbolaget Atlantics svenske talesman Bosse Frölander för en kommentar.