Okategoriserade 30 september 2008

Realtoneslistan v40: Coldplay nya på listan

Den lilla tecknade tyska kaninen som i Sverige går under namnet Kramis har charmat många de senaste månaderna. Inte minst genom Kramsången [Sony BMG] som legat på den officiella svenska Realtoneslistan i tretton veckor nu.

Den här veckan tar den återigen klivet upp på listans förstaplats och byter plats med Katy Perry I Kissed A Girl [Capitol/EMI] medan Takida Curly Sue [Ninetone/Universal] är kvar på plats 3. Kramis har de senaste tio veckorna varit etta och tvåa på listan lika många veckor.

Fem nykomlingar återfinns på veckans lista, högst av dessa placerar sig Smurfarna Smurfrock – Det är cool, ja! [Warner Music] som gör entré på plats 7. På den undre halvan av listan landar Coldplay Viva la Vida [Parlophone/EMI], Amanda Jenssen For The Sun [Epic/Sony BMG], Christina Aguilera Keeps Gettin’ Better [RCA/Sony Music] och Bo Kaspers Orkester Innan allt försvinner [RCA/Sony BMG].
Tomas Fridholm