Okategoriserade 29 september 2008

Här är Arvikafestivalens nya stab

Till skillnad mot de flesta andra större svenska festivaler har Arvikafestivalen en gräns på hur lång tid man får inneha en position i den stab på fyra personer, som är anställd av festivalen året runt. Det innebär att staben byts ut med jämna mellanrum. Inför nästa års festival har Arvikafestivalen en helt ny stab och ny huvudansvarig blir Olov Hallberg.

Olov Hallberg har varit engagerad i Arvikafestivalen ända sen 2000. Innan han blev huvudansvarig var han ansvarig för festivalens artistbokningar. På posten som huvudansvarig tar han över efter en annan Hallberg – Olovs storebror Jonas, som nu har ”pensionerats” från Arvikastaben. Och ödmjukhet verkar vara ett drag som genomsyrar släkten Hallberg.

Till skillnad mot de flesta andra större svenska festivaler har Arvikafestivalen en gräns på hur lång tid man får inneha en position i den stab på fyra personer, som är anställd av festivalen året runt. Det innebär att staben byts ut med jämna mellanrum. Inför nästa års festival har Arvikafestivalen en helt ny stab och ny huvudansvarig blir Olov Hallberg.

Olov Hallberg har varit engagerad i Arvikafestivalen ända sen 2000. Innan han blev huvudansvarig var han ansvarig för festivalens artistbokningar. På posten som huvudansvarig tar han över efter en annan Hallberg – Olovs storebror Jonas, som nu har ”pensionerats” från Arvikastaben. Och ödmjukhet verkar vara ett drag som genomsyrar släkten Hallberg.

– Jonas har gjort ett fantastiskt arbete med festivalen under bde fyra år han suttit som huvudansvarig, men jag lovar att jag kommer att bräcka honom…

Vilka för- och nackdelar ser du med att byta ut all personal på det sätt ni gör?
– Uppenbarligen finns det i princip bara fördelar. Vi tycker att vi, möjligen tillsammans med Way Out West, hade det överlägset bästa programmet i somras.
– Mest säljande, bäst musik, bäst festival. Orsaken till att vi lyckas med det år efter år, är just det faktum att vi är så unga och hela tiden byter personer och idéer. Engagemanget, idéerna och drivet slocknar aldrig

Vilka tankar och idéer har du kring utveckling av festivalen?
– Väldigt många. Det viktigaste för oss nu är att växa kapacitetsmässigt och boka mycket större band. Efter publikrekord tre år i rad känner vi att det är dags att ta ytterligare ett steg till. Framförallt känns det viktigt för att få möjlighet att boka de riktigt stora artisterna

Vad är målsättningen för nästa års festival.
1. Boka större band och därmed dra fler folk till festivalen – utsålt!
2. Höja servicen rejält för besökarna
3. Bli Sveriges bästa festival

Vilken artist skulle du helst se på Vintergatan nästa år?
– Depeche Mode.
Lars Nylin

Arvikafestivalens nya stab:

Namn: Olov Hallberg
Ålder: 23 år.
Uppgift: Huvudansvarig.
Bakgrund: Jobbat med festivalen sen 2000. Uppvuxen i Arvika.
E-post: olov.hallberg@galaxen.se

Namn: Emma Finnkvist
Ålder: 19 år.
Uppgift: Marknadschef.
Bakgrund: Jobbat med festivalen sen 2003, med camping, städ/miljö, press och
marknadsföring.
E-post: emma.finnkvist@galaxen.se

Namn: Jonte Saumelsson
Ålder: 23 år.
Uppgift: Bokningschef.
Bakgrund: Bokat hårdrocksband till festivalen i tre år.
E-post: jonte.samuelsson@galaxen.se

Namn: Hanna Olsson
Ålder: 22 år.
Uppgift: Huvudansvarig.
Bakgrund: Jobbat med områdesprogram och praktisk planering.
E-post: hanna.olsson@galaxen.se