Okategoriserade 16 september 2008

4 snabba: Mårten Aglander

Universal Musics fd VD, nu VD för uppstickaren Roxy Recordings.

1. Vilken blir din roll på Roxy, och vilken roll får Roxys grundare Leif Käck?
– Min roll på Roxy blir VD. Leif blir arbetande styrelseordförande och vi kommer att jobba som ett team men dela upp projekten och arbetsuppgifterna mellan oss.

2. Vad lockade dig att fortsätta i skivbranschen?
– Jag funderade en hel del över detta efter att jag lämnat Universal men kände snabbt att om jag fick chansen skulle vilja fortsätta att jobba med musik. Jag har jobbat i musikbranschen i såväl uppgång som nedgång, och jag tycker faktiskt det är lika roligt.
– Varje vecka träffar jag människor med nya idéer för vår bransch. Jag är övertygad om att vi har en musikindustri om 10 år också, och jag hoppas att jag får vara en kugge i hjulet som kommer att forma den.

3.Är din entré en del av en expansion för bolaget?
– Ja, vi planerar att expandera verksamheten, men försiktigt så vi inte tappar fokus på de artister och projekt som vi redan fått förtroendet att jobba med.

4. Vad är närmast på gång från er?
– Vi släpper nytt med Agnes, Sebastian, Orup & Lena och ett julprojekt.

Fakta: Roxy Recordings startades 2006 och har släppt plattor med bland andra Orup, The Ark, Peter Jöback, Magnus Uggla och Hästpojken. Bolaget är sedan 2007 en del av Nordisk Film/MBO.

Lars Nylin