1 december 2015

Ny omgång av Stockholm Songwriting Camp

Låtskrivareventet Stockholm Songwriting Camp återvänder till Pop House Hotel i februari 2015. Förra årets event resulterade  i låtar som bland annat hördes i Eurovision song contest.
– Det blev väldigt lyckat förra gången och nu satsar vi långsiktigt på låtskrivarlägret, säger Björn Ulvaeus, en av initiativtagarna till S/SC och ägare av huset.

Den andra omgången av Stockholm Songwriting Camp äger rum den 5-8 februari. 45 inbjuda låtskrivare och producenter kommer att bo och skriva låtar tillsammans på hotellet, där 15 rum inretts till producentrum med studioutrustning och instrument med hjälp av sponsorer. Eventet genomförs i samarbete med ABBA The Museum, Stockholm Business Region, Auddly och SKAP med stöd av STIMy.

Bland årets deltagare finns låtskrivare från USA, England, Sverige, Sudan, Australien, Frankrike och Jamaica. De har skrivit för artister som One
Direction, Cee Lo Green, Joshua Radin, Zara Larsson, Kylie Minogue, Avicii ochRihanna.

– Det som skiljer oss från många andra låtskrivarcamps är att vi inte kräver några som helst förlagsrättigheter till låtarna. Allt som skrivs på Stockholm Songwriting Camp tillhör låtskrivarna själva. Vi är bara en samling eldsjälar som arrangerar en mötesplats, säger Niclas Molinder, initiativtagare och delägare av Stockholm Songwriting Camp i ett pressmeddelande.

Förra årets låtskrivarcamp besöktes av låtskrivare från  Japan, Sverige, Danmark, Norge, England, USA, Österrike och Tyskland. Två av bidragen från det eventet har kunnat höras i Eurovision Song Contest i år: Makedoniens Autumn Leave’s av Joacim Persson och Azerbaijans Hour of the
Wolf av Nicolas Rebscher, Nicklas Lif och Lina Hansson.

– Stockholm Songwriting Camp är en mötesplats som uppmuntrar till kreativitet och nätverkande, vilket vi i sin tur vill ska fortsätta berika dynamiken i låtskrivarvärlden, säger Laura Tomlinson, delägare och camp manager.

Under öppningskvällen på Swedish Music Hall of Fame gjorde Björn Ulvaeus och Benny Andersson besökarna sällskap och välkomnade till en helg av nätverkande och kreativitet.

– Min drömvision var att fylla ett helt hotell med talangfulla låtskrivare, att se nya låtar utvecklas och höra musiken och kreativiteten strömma ur hotellrummens högtalare i princip dygnet runt. Att se det hända under premiärcampet var magiskt, säger Niclas Molinder, initiativtagare och delägare av Stockholm Songwriting Camp och initiativtagare av auddly.

 Christel Valsinger