25 juni 2024

Conny Danepalm till Kreation Music Rights

Conny Danepalm har lämnat Ekko Music Rights och återfinns sedan en månad tillbaka på Kreation Music Rights, som nyligen startats av tidigare Ekko-kollegan Robin Jenssen med stöd av koreanska SM Entertainment. Conny Danepalm ansluter sig till förlaget i rollen som General Manager.

I januari intervjuade MI Robin Jenssen som blivit Europachef för Kreation Music Rights, vars huvudkontor finns i Seoul. Med honom följde även låtskrivarna Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker och Ellen Berg, kända för sina framgångar inom K-pop. Sedan dess har även lika framgångsrika produktionsteamet Moonshine, som består av Jonatan Gusmark och Ludvig Evers, tagit klivet över till Kreation.

Vad är bakgrunden till att både du och Robin lämnat Ekko och tagit med er writers och producenter som Sunshine och Moonshine till Kreation?

– Robin (Jenssen) fick en möjlighet att starta ett nytt musikförlag med uppbackning av koreanska SM Entertainment och KakaoGroup. Visionen är att skapa en mer dynamisk och innovativ miljö för låtskrivare och producenter. Jag fick därefter en förfrågan om jag ville vara med på den resan och jag tackade ja. Robin och jag har arbetat tillsammans ett antal år nu och vi har hittat ett bra arbetsflöde oss emellan. Vi har olika infallsvinklar men kompletterar varandra väl.

– I en relationsbaserad bransch som musikbranschen är det inte helt ovanligt att kreatörerna följer med sina A&R:s, bolagsrepresentanter eller personer som de har ett förtroende för. Det är nog det enkla svaret till varför kreatörer som Sunshine och Moonshine nu har valt att teckna avtal med Kreation Music Rights Europe. Från vår sida tror vi starkt på deras potential och vill ge dem de bästa förutsättningarna för att växa och lyckas.

Vad blir din roll på Kreation? Skiljer den sig från din tidigare tjänst på Ekko?

– På Kreation Music Rights kommer jag att fortsätta arbeta som General Manager med huvudsakligt ansvar för förlagsadministrationen, men med ett större fokus på strategisk utveckling och att skapa nya affärsmöjligheter för våra låtskrivare och producenter. Rollen skiljer sig från min tidigare tjänst på Ekko genom att jag nu har större frihet att implementera nya idéer och koncept som jag tror kommer att gynna företaget och våra talanger långsiktigt.

Vad händer närmast på Kreation?

– Den här veckan arrangerar vi ett internationellt låtskrivarläger i Trondheim för både egna och externt inbjudna kreatörer. Vi kommer att fortsätta utveckla vår roster med fokus på kvalitet och innovation. Dessutom planerar vi att expandera vår närvaro internationellt och skapa fler möjligheter för våra låtskrivare. Vi håller även på att etablera verksamheten med studios och kontor på Dalagatan 100 (f.d. Northbound Music Group studion) som anpassas efter våra behov och verksamhet. Vi ser fram emot en spännande framtid på Kreation Music Rights och är övertygade om att vi kommer att kunna göra stor skillnad för våra låtskrivare, producenter och samarbetspartners.

Christel Valsinger