29 januari 2024

4 Snabba: Robin Jenssen, Kreation Music Rights

Robin Jenssen, tidigare Ekko Music Rights, är Europachef för nystartade Kreation Music Rights, som ägs av  koreanska SM Entertainment. Nyligen blev det officiellt att förlaget skrivit kontrakt med etablerade svenska K-poplåtskrivarna Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker och Ellen Berg. Vi bad Robin berätta mer i en 4 Snabba.

Vad är Kreation Music Rights?

– Kreation Music Rights är ett globalt musikförlag, och helägt dotterbolag till SM Entertainment i Korea. Ett banbrytande musikförlag där skapandet står i centrum, och som omvandlar drömmar till verklighet. Vi är stolta över att erbjuda skräddarsydda tjänster och unika strategier för var och en av våra exceptionellt begåvade låtskrivare. Vår kärnverksamhet omfattar A&R, global låtpitchning, och säkerställande av att våra låtskrivares verk får maximal spridning och erkännande på den internationella musikscenen.

Hur ser organisationen ut?

– Med vårt huvudkontor i Seoul, stärkt av ett kreativt team på 30 anställda och 60 signerade låtskrivare och producenter, är vi ständigt i utveckling. I Stockholm och andra europeiska städer växer vi och anpassar oss för att möta våra artisters och samarbetspartners behov. Vi arrangerar kuraterade låtskrivarläger och exklusiva samarbeten anpassade för globala superstjärnor och välrenommerade skivbolag. Vårt primära mål är att höja och vårda våra skapare genom att tillhandahålla en stöttande och dynamisk miljö.

Vilka låtskrivare hittar vi hos Kreation Music Rights?

– Förutom våra senaste tillskott, Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker och Ellen Berg, även kända som Sunshine, har vi utökat vår talangpool med Dsign Music från Norge och flera andra framstående K-Pop-skapare. Dessa nya partnerskap speglar vår ambition att ständigt hitta och stödja extraordinära talanger.

Vad händer närmast?

– Nästa steg är lanseringen av flera stora K-Pop-projekt och en dokumentär för SVT. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med att forma K-popens framtid. Hos Kreation Music Rights är KREATION allt!

Christel Valsinger