11 juni 2024

4 Snabba: Adam Taal, med unik festival

Katarina Cup är namnet på Sveriges första musik- och bordtennisfestival. Parallellt med bordtennismatcher håller bl a Max Martin en open session om musikproduktion och låtskrivande och på kvällen arrangeras konserter. MI har ställt 4 Snabba till Adam Taal, initiativtagare till det unika eventet.

Förutom Max Martin, håller musikproducenten Nisj och artisten och låtskrivare Erik Lundin open sessions under festivalen. Live på scen under kvällen står L1ina, Erik Lundin och Adam Taal själv.

Bordtennis, open sessions och livemusik måste vara en unik mix. Hur uppstod idén?

– Idén uppstod när jag var runt 10-11 år. Eller, den uppstod inte där och då, men den har nog grott i mitt huvud sedan dess. Jag har alltid tyckt att bordtennis egentligen är den folkligaste sporten, den som flest personer provat på i skolan och på fritids, men dock en sport som är underskattad. Nu när läget presenterade sig, i samband med att jag skulle släppa platta, så kände jag att det var dags att förverkliga idén.

Max Martin ska hålla i en av de programpunkter som kallas ”open sessions”. Hur fick ni till det samarbetet? 

– Det var inte svårare än att jag mailade hans management och pratade med honom i telefon. Nu såhär i efterhand har jag förstått att han basically aldrig gör publika grejer. Coolt att han ville ställa upp!

Vad hoppas du på att Katarina Cup ska leda till?

– Att fler ska få upp ögonen för bordtennis och musik. Att vägen in ska bli lite enklare, lite mer konkret och att fler ska ha en möjlighet att fördjupa sig i de olika disciplinerna.

Du är också aktuell med ditt första album på åtta år. Varför har det dröjt så länge mellan skivorna?

– Jag har gjort mycket annat, bl.a startat en musikutbildning som heter Framåt, Sveriges första musikbranschutbildning ur ett independent-perspektiv. Samt hunnit få två barn. Då finns inte mycket tid för annat.

Anmälan krävs till open sessions. Mer info här.

Christel Valsinger
Foto: John-Jamal Gille