4 mars 2024

Molly Hammar-låt i global Netflix-succé

Filmen Avgrunden har gjort internationell succé på Netflix sedan den släpptes i februari. Soundtracket Deep Down framförs av Molly Hammar och nu har låten får en video, inspelad i Kiruna, där filmen utspelar sig. 

Avgrunden hade premiär på bio i september och i samband med det släpptes det specialskrivna soundtracket Deep Down med Molly Hammar, som hon har skrivit tillsammans med Joakim Berg, Tobias Jimson och Michel Flygare.

I mitten av februari hade filmen premiär på Netflix och blev genast en global succé, med en förstaplats på listan över mest sedda filmer i världen på plattformen.  I samband med Netflix-releasen släpptes en musikvideo till Deep Down som spelades in i Kiruna, där filmen utspelar sig.

”Det här är en synk när den är som bäst. Att hitta synergierna mellan filmen, låten och artisten. När låten lyfter filmen och samtidigt får ett eget liv utanför filmen. Det är fantastiskt att läsa musikvideons kommentarsfält och se att låten tagits emot fint i världens alla hörn,” säger Jonathan Fröberg, Creative Manager/Film & TV på Universal Music Publishing.

Deep Down är producerad av Jim Ouma och är släppt på Island/Universal Music. Förlag är Monza Songs/Universal Music Publishing/BMG Rights Management/Manus.

Christel Valsinger