25 februari 2024

Sverigetopplistan: Fröken Snusk tar över

Fröken Snusk går upp i topp med Unga & fria [Iconic/Warner]. Albumlistan toppas åter av Ant Wans For Those Who Believed [Ant Wan].

Listan får en ny tätduo när Fröken Snusk får sin andra etta – om man inkluderar den kontroversiella Rid mig som en dalahäst med Rasmus Gozzi – och Beyoncé rusar från 74 till 2 med den uppmärksammat countryfärgade Texas Hold ’Em [Columbia/Sony]. Tidigare ettan Lean & Sprite med Owen & Asme [Owen] tappar till placering 3.

Några fler tappar utmanaren Lemonade med Y4ska [Y4ska] som nådde plats 2 förra veckan, men nu faller till 5. En bit ner klättrar YG Marley däremot stadigt vidare, från 82 till 18, 12 och nu 9 med Praise Jah In The Moonlight [YG Marley].

Den tidigare klättraren Benson Boone återhämtar sig efter förra veckans tillfälliga fall och går nu från 9 till 4 med Beautiful Things [Night Street/Warner]. Även Kent smyger vidare uppåt med Pärlor från albumet Vapen & Ammunition – numera en TikTok-favorit – som tar en placering till 16 [RCA/Sony].

Precis som Fröken Snusk hämtas veckans starkaste nyhet från  melodifestivalen: Gunilla Persson fick en andra chans i ”Mello” och går in som 10 med I Won’tShake (La La Gunilla) [Cardiac/Sony].

Veckans album på nischlistorna är en nymix och remastring av The Hellacopters Grande Rock som nu heter Grande Rock Revisited [Nuclear Blast/Warner] och tar hem rock, vinyl och fysiska listorna, liksom plats 10 på stora listan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin