17 januari 2024

Lars Karlsson lämnar Warner Chappell Music Germany

Lars Karlsson kliver ner som VD för Warner Chappell Music Germany för att istället fokusera på förlagets expanderande verksamhet i Norden. Hans efterträdare i Tyskland blir Natscha Augustin, som varit Vice President på förlagets tyska del sedan 2021.

Natascha Augustin kommer att rapportera till Guy Moot, styrelseordförande och VD för WCM.
Augustin har spelat en avgörande roll i framväxten av Tysklands rap- och hiphopscen, och hjälpt Warner Chappell Music Germany att bli landets främsta inhemska förläggare under sex år i rad (se artikel här).

I ett pressmeddelande säger Guy Moot: ”Detta är en viktig dag för Warner Chappell Music. Tyskland är en så viktig global marknad och hem för några av världens bästa låtskrivare, producenter och artister. Vi är det inhemska förlaget nummer ett där tack vare det stöd som Natascha har gett en generation låtskrivare under Lars expertledning. Det är fantastiskt att hon nu har en möjlighet att leda vår verksamhet i Tyskland, samtidigt som Lars kan ägna mer tid åt att driva vår pågående framgång i Norden.”

Lars Karlsson tillägger: ”Jag är så exalterad för Natascha. Vi har arbetat för detta under de senaste åren och jag är glad att hon nu tar steget att driva vår tyska verksamhet. Hon har varit avgörande för vår otroliga framgång i Tyskland och därför är hennes befordran verkligt välförtjänt. Jag ser fram emot att få mer tid att fokusera på vår fortsatta expansion i Norden, där vi har vitaliserat vårt A&R-team och värvat några anmärkningsvärt begåvade låtskrivare.

Natascha Augustin säger: ”Den här utnämningen känns som en organisk utveckling i min karriär, och en del av de pågående spännande förändringarna inom Warner Chappell Music. Jag är så tacksam för både Guy och Lars för att de satte sin tillit till mig, från det att jag först var A&R Manager och fick fungera som vår kontakt för de mest betydelsefulla låtskrivarna och producenterna i Tyskland. De gav mig friheten att utöka vår förlagsverksamhet till hiphop- och rapvärlden och stöttadee mitt samarbete med Warner Music Germany för att lansera Atlantic Records Tyskland. Nu när labeln är etablerad kan jag fullt ut fokusera på min nya roll som VD för WCM Tyskland. Jag ser mig själv som en talesperson  för låtskrivare och artister – som kämpar för deras rättigheter i en snabbt föränderlig värld full av nya utmaningar.”

Christel Valsinger