18 december 2023

Warner Chappell ledande musikförlag i Tyskland för sjätte året i rad

Warner Chappell Music i Tyskland, som liksom WCM Scandinavia leds av svenska Lars Karlsson, är för sjätte året i rad största förlag i Tyskland. Låtskrivare på WCM Germany låg bakom sju av landets topp 10 singlar för året och förlaget ökade sin marknadsandel till 27,8% från 25,5% förra året

På den den tyska årliga singellistan, fastställd av GfK Entertainment den 8 december, återfinns WCM-låtskrivare och -producenter bakom sju av låtarna på topp 10. Såväl årslistans etta Komet med Udo Lindenberg x Apache 207 – som toppade den tyska singellistan i 21 veckor – som tvåan Flowers med Miley Cyrus och trean Sie weiß av Ayliva feat. Mero, har låtskrivare från WCM Germany bland upphovspersonerna. 

Lars Karlsson, verkställande direktör, Warner Chappell Music Germany, säger: ”Att behålla vår position som marknadsledare i Tyskland under sex år i rad i en exceptionellt dynamisk miljö är en anmärkningsvärd prestation, som tillskrivs det orubbliga engagemanget från vårt exceptionella team. Vi är mycket stolta över våra duktiga skribenter och tacksamma för förtroendet från våra uppskattade partners och ser fram emot att framgångsrikt fortsätta våra samarbeten under det kommande året.”

Natascha Augustin, Vice President, Warner Chappell Music Germany, tillägger: ”Att vara marknadsledare understryker återigen vårt pågående engagemang för ett idealiskt partnerskap med våra låtskrivare och producenter, berikat av vår förståelse för miljön de arbetar i. Vårt hållbara tillvägagångssätt innebär att vårt arbete inte slutar när vi kontrakterar en låtskrivare. Vår relevans i förlagsbranschen beror på den höga kontinuiteten och kalibern i vårt team, bestående av en robust och pålitlig administration under ledning av Phillip Holländer, och det kraftfulla A&R-teamet med Max Breinbauer, Munib Zukic, Stern Trenkler och Frank Feiler.”

Writers och producenter på WCM låg bakom ettan på tyska listan 36 veckor i rad under 2023, varav 31 veckor för inhemska låtskrivare.

Christel Valsinger