18 december 2023

SVERIGETOPPLISTAN Bolaget blandar sig i julminglet

Jullåtar dominerar fortsatt helt med Wham! kvar som etta med Last Christmas [Epic/Sony], Men Bolaget tränger på i glöggen och glittret med Atronaut – Spotify singles [Bid Drop/Warner] som 7. Zara Larsson är även fortsatt etta på albumlistan med helg-EP:n Honor The Light [Sommer House/Sony].

Maria Carey är kvar som tvåa med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony]. Högsta svenska julplacering står fortsatt Triad för och Tänd ett ljus [Parlophone/Warner] tar ett kliv från 7 till nu 6.

Icke-jul-låtar-kvoten får ett tillskott när Bolaget startar som 7 med Astronaut – Spotify Singles (Big Drop/Warner) som nummer 7. Det andra undantaget på topp 20 är Peg Parnevik som faller från 13 till 15 med Bättre nu (The Wedding) [Warner/Warner].

Yasin har en rad låtar från albumet En paus från internet (GG) på undre halvan av topp 100 medan albumet i sig klättrar från 28 till 2.

Listorna för vinyl och fysisk försäljning har en etta i Rolling Stones Hackney Diamonds (Polydor/Universal).

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin