12 december 2023

4 Snabba: Therese Hädinggård, Senior Marketing Manager/Label Manager, Warner Music

Therese Hädinggård återfinns sedan i våras på Warner Music, som Marketing Manager/Label Manager, efter sju år på Ten Music Group. Vi bad henne berätta om nya rollen och planerna för 2024.

Berätta om din nya roll!

– I mars klev jag in som Marketing Manager på Warner med deras lokala roster. Där jobbar jag nära flera av artisterna ihop med deras A&R och det större teamet i att utforma planer inför släpp av musik. Beroende på vilken artist, deras drömmar och målsättningar – är jag delaktig i alltifrån den dagliga kontakten med artist och manager och i karriären med att planera aktiveringar kring att bygga fans, live, promotion och ta fram alla delar runt ett musiksläpp.

Du jobbade med PR på Ten Music Group i sju år. Vad är du mest stolt över från den tiden?

– Jag är otroligt tacksam och stolt för tiden med Ten-familjen och allt det lärt mig och var det tagit mig. Jag har så många fina minnen därifrån men starkast är nog hela resan med Benjamin Ingrosso som jag var med på från att han var nyfyllda 18 år. Att få upptäcka världen tillsammans med de fantastiska människorna som är på Ten som också blivit nära vänner är något jag bär med mig för resten av livet.

Du är också en av initiativtagarna till Släs som står bakom initiativet Her Songs For Him (som MI skrivit om här bl a). Ser du någon ljusning i möjligheterna för kvinnliga låtskrivare och producenter att få jobba med toppartister?

– Jag och mina vänner i Släs drivs av att hitta nya öppningar och möjligheter för kvinnor och icke-binära att ta större plats i vår bransch. Med tanke på hur statistiken ser ut är varje steg framåt en framgång och vi tror på att fler måste anstränga sig för att verkligen göra skillnad.

– Vi är stora supporters av all female-camps och initiativ med enbart kvinnor och ickebinära – men vi tror också att männen måste ta mer ansvar till att vilja och sedan agera på att låta kvinnor ta mer plats och bjuda in. Ljusningen med att få unga, oetablerade namn in i ‘rätt rum’ för att få visa sina färdigheter säger sig självt att det är en bra skjuts på vägen.

Nu jobbar du med artister som Theoz, Norlie & KKV, Bolaget, Medina och Sofie Svensson & Dom Där. Vad har ni på gång framöver?

– 2024 blir ett spännande år där Norlie & KKV släpper album, Medina gör comeback i Melodifestivalen, Theoz har fyllt 18 år och skriver massa ny musik som snart ser dagsljus. Landsbygdspoppen som haft ett otroligt år tror jag fortsätter dominera och i en drömvärld ser jag gärna att countryn tar ännu mer plats under kommande år. Jag har även börjat jobba med en artist som tituleras Orkid och det ska väldigt fint att få se hennes fantastiska musik mottas i början av 2024.

Christel Valsinger