13 november 2023

Clip lanseras – ny utbildningsplattform

Music Rights Awareness Foundation, grundat av Björn Ulvaeus, Niclas Molinder och Max Martin lanserar tillsammans med WIPO en ny skalbar internationell utbildningsplattform för musikskapare.

Music Rights Awareness är en organisation som bildats med syftet att öka kunskapen kring rättigheter, metadata och ekonomi för musikskapare runt om i världen. Bakom organisationen står Björn Ulvaeus, Niclas Molinder och Max Martin, som under flera års tid jobbat för att skapa en utbildningsplattform som ska komma musikskaparna till nytta.

Med i framtagandet av plattformen har också WIPO varit, den globala organisationen för immaterialrätt (World Intellectual Property Organisation).

Nu på fredag lanseras plattformen, som har döpts till Clip (Creators Learn Intellectual Property).

Stora delar av den internationella musikbranschen har varit med i arbetet och enats om ett juridiskt korrekt utbildningsmaterial med en konsekvent terminologi i ett tonfall som ska attrahera just musikskapare. Listan över branschorganisationer som fungerar som Advisory Board är lång och innehåller organisationer som CISAC, IMPF, SCAPR, IFPI, CIAM, ECSA, FIM och många fler.

www.goclip.org

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se