13 oktober 2023

Strobaek till Universal Music

Universal Music har skrivit avtal med artisten Strobaek. På fredag släpps singeln Sista serenad.

Våren 2023 släppte Strobaek låten Ingenting lär oss som snabbt blev en viral TikTok-hit. I ett pressmeddelande skriver Universal Music: ”Låten tog plattformen med storm och två månader senare hade Strobaeks låt och dess sped-up version tusentals creations på TikTok. Nu är han tillbaka med uppföljaren Sista serenad som fångar de känslor som uppstår när en relation haft sin sista vända.”

-Låten utspelar sig i det tredje stadiet av sorg – ilskan. Men där diktjaget inte räds av att uttrycka den ilskan, säger Strobaek om låten.

Petter Ströbaek upptäckte sin passion för musik i tidig ålder. Med en önskan att få utrycka sig själv, utvecklade han sin solokarriär under skoltiden. Redan som 16-åring började han släppa musik och skapade låtar för sitcom-podden Stammis. Idag är Strobaek verksam som podcaster på Gott snack.

Peter Hart, Senior A&R på Universal Music Sweden, berättar om samarbetet:

-Petter är en väldigt spännande ”Bedroom Pop”-artist som inte bara skriver låtar som sätter sig och sticker ut. Han är dessutom helt bekväm och naturlig i TikTok-miljön. Inga gamla regler gäller så det är inspirerande för alla inblandade!

Lars Nylin

På bilden: Felicia Lins de Albuquerque, Petter Ströbaek, Peter Hart.