18 september 2023

Aviciis ”True” fyller 10

Aviciis banbrytande album ”True” fyller tio år i september. Det firas av Pophouse och Universal Music som släpper klipp och foton som inte visats tidigare, tillsammans med nya vinylutgåvor och en exklusiv t-shirtkollektion. 

På albumet True korsade Tim ”Avicii” Bergling elektronisk dansmusik med inslag av folk, country och soul och skapade en helt ny musikgenre som för evigt satt sitt avtryck i populärmusikhistorien. Hitlåtar som Wake Me Up och Hey Brother fann en bred publik, bortom både dansmusik och country och den förstnämnda streamas idag mer än en miljon gånger om dagen på Spotify.

Den 13 september, samma datum som albumet släpptes i original, firades tioårsjubileet med en serie filmer på sociala medier, som ger inblick i albumets kreativa process. Bland dessa finns videomaterial från True Tour och material från skapandet av Addicted to You som aldrig tidigare visats.

Två nya vinylformat släpps dessutom i begränsad upplaga och en exklusiv merchandisekollektion med numrerade T-shirts släpps via Spotify för den engelska, amerikanska och kanadensiska marknaden.

Christel Valsinger