3 september 2023

Sverigetopplistan: premiäretta för Cassö

Cassö, Raye, D-Block Europe får en etta med Prada [Ministry of Sound/Sony]. Humlan Djojj är kvar som etta på albumlistan med Somna med Humlan Djojj [Sony/Sony].

Cassö & co rusade förra veckan från 41 till 4  och går nu hela vägen. Cassö är en Wales-dj som samplat Ferrari Horses med Raye och D-Block Europe. Förra veckans etta VC Barre med sin version av Albin Johnséns Soldat [EMI/Universal] tappar till 2. Rasmus Gozzi med Danjal och Fröken Snusk i Raggarbilar [Gozzi] faller från 3 till 5.

Veckans nyhet är Vicor Leksell med Natten blir till dag [Sony/Sony] på plats 4. Doja Cat klättrar intressant från 20 till 8 med Paint The Town Red [RCA/Sony]. En annan stark nykomling är Miley Cyrus som nummer 23 med Used To Be Young [Columbia/Sony].

U.D.O. toppar tre albumlistor inklusive fysiska listan med Touchdown [Atomic Fire/Warner].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin