22 augusti 2023

”Sverige!” är tillbaka i SVT

Den här veckan startar höstens säsong av kulturprogrammet Sverige! med den nya programledaren Farah Abadi (bilden). Bland de kommande gästerna finns Silvana Imam, Lucianoz, Cazzi Opeia, Tone Sekelius och Fredrik Kempe. 

– Det ska bli väldigt roligt att programleda Sverige! Jag tycker om att det är ett program som har förmågan att hitta historierna från hela Sverige som ingen annan berättar. För min egen del ska det bli jättekul att få ställa frågor till alla de kulturpersonligheter och artister som är gäster i programmet, säger Farah Abadi.

Under de första fyra avsnitten gästas kulturprogrammet Sverige! av skådespelaren Shima Niavarani, låtskrivaren Fredrik Kempe, DNA-forskaren Peter Sjölund och rapparen Silvana Imam. Senare i säsongen träffar Farah Abadi bland annat dansbandssångaren Lucianoz, artisten Tone Sekelius, låtskrivaren Cazzi Opeia samt författaren Camilla Läckberg.

SVT Play fredag 25 augusti kl. 02.00 och i SVT1 lördag 26 augusti kl. 19.00.

Lars Nylin