22 augusti 2023

4 Snabba: Martin Qvarfordt inför årets Live At Heart

Om en dryg vecka går startskottet för årets upplaga av showcasefestivalen och branschkonferensen Live at Heart i Örebro. MI bad festivalens VD Martin Qvarfordt utveckla sina tankar kring årets arrangemang och festivalens framtid.

Hur skulle du beskriva årets festival? 
– I år tar vi ytterligare kliv och är glada att presentera flera nya viktiga samarbeten som stärker festivalens syfte. Över hälften av våra bokade artister kommer via samarbeten med skivbolag, bokningsbolag och andra spännande aktörer. Vi har ett fortsatt fokus på att festivalen ska bli en stark mötesplats för svensk och nordisk musikindustri. Vi känner av att många är nyfikna på vad vi håller på med och är glada av att det är så stort intresse för att delta på festivalen. Förutom showcase och konferensdel så lanserar vi en helt ny del av festivalen som går under namnet ”Dayparty”, där folkfesten stärks ytterligare med flera scener runtom hela Örebro på dagtid.

Förra året var ditt första som VD för Live at Heart. Vad lärde du dig då som ni tar med er in i årets festival?
– Under mitt första år som VD för Live at Heart lärde jag mig vikten av att skapa en balans mellan att bevara festivalens genuina atmosfär och samtidigt implementera förbättringar som möter de ständigt föränderliga behoven hos våra deltagare. Vi tog till oss värdefulla insikter från tidigare deltagare och aktörer inom branschen för att förstå hur vi kunde optimera evenemanget. Detta år tar vi med oss dessa lärdomar genom att utveckla ännu mer skräddarsydda möjligheter för lovande artister, mer djupgående och relevanta diskussioner på konferensen samt förbättrade logistiska och digitala lösningar för både medverkande och besökare.

Hur skulle du vilja se Live at Heart utvecklas de närmaste åren?
– Förutom att cementera Live at Heart som en mötesplats för svensk musikindustri så har vi en vision om att Live at Heart ska vara en global referenspunkt för ny talang inom musik, tech och andra kreativa områden. Vi strävar efter att utvidga vårt nätverk av samarbetspartners och internationella branschexperter för att erbjuda ännu mer givande möjligheter för våra deltagare. Det innefattar att stärka vår närvaro internationellt, möjliggöra för deltagare att nå en bredare publik och skapa hållbara och meningsfulla relationer över nationsgränserna.

Vad ser du mest fram emot på årets festival och konferens?
– Jag ser fram emot att bevittna otroliga liveframträdanden från både etablerade artister och spännande nykomlingar, och att vara en del av den energi som uppstår när människor med olika bakgrunder och erfarenheter möts och utbyter idéer. Det är mixen av passion, professionalism och kreativitet som gör Live at Heart till en så unik och inspirerande upplevelse varje år. Jag tycker om att lyssna på MI:s Daniel Johansson och är glad att han kommer och pratar om bl.a. nya trender, Ai och Tech. Kommande dagarna kommer vi även presentera en värdig vinnare av vårt prestigefyllda pris ”Musikörat”, håll utkik efter det!

Live at Heart 2023 arrangeras den 30 aug – 2 sept. Mer info hittar du här.

Christel Valsinger

Foto: Alexander Yago