16 augusti 2023

”Together” ny festival 18-19 augusti

Den 18-19 augusti arrangeras festivalen ”Together” på Kulturhuset i Stockholm, där kvinnor, tjejer och transpersoner tar hand om hela produktionen, både av själva festivalen och vilka som står på scen.

I samband med Kulturfestivalen arrangeras festivalen Together, ett samarbete mellan Popkollo Stockholm, ABF Stockholm, Lava och Södergården med stöd av Stockholms stad.

Lineupen är sammansatt för att representera olika genrer, stilar, åldrar och bakgrunder, en blandning av musik, där nya talanger och etablerade artister kan synas tillsammans. Ledorden för festivalen är att den ska genomföras i en atmosfär av gemenskap, styrka och respekt, och det är fri entré för festivalbesökarna.

Carola Westerlund, projektledare och ordförande för Popkollo Stockholm, säger till MI:

– Jag och Helia Hole satt för ett år sedan och drömde gemensamt uppe på Takterrassen på Kulturhuset om att skapa en musikfestival just där i sann Popkollo-anda. Den drömmen blir nu verklighet.

– Popkollo har aldrig genomfört någon musikfestival tidigare, trots att vi är sprungna ur Marit Bergmans engagemang för de här frågorna på Hulfredsfestivalen. Jag och Helia har jobbat nästan dygnet runt i månader för att få till festivalen där alla är en del av produktionen, musikproducenter, låtskrivare, artister, ljudtekniker, ljustekniker, volontärer – ja alla enligt Popkollos värdegrund Do It Together.

Bland artisterna som spelar på festivalen finns Elin Wiigh, Joy Himmelmark, Gabriella Wilsson, Agnes Hustler, Belle Skjefstad, Chelsea Muco, Cecilia Klingspor och många fler.

https://kulturhusetstadsteatern.se/musik/popkollo-sthlm-together

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se