16 augusti 2023

Invigning av The Node

Nu har den invigts, den kreativa mötesplatsen The Node med Skap som en av medgrundarna. När startskottet small på tisdagen stod Lisa Långbacka och Lisa Rydberg (bilden) för premiärmusiken på The Nodes scen mitt i Stockholms City.

MI har rapporterat tidigare om arbetet med den nya musiksamlingsplatsen The NodeSergels Torg i Stockholm. På totalt 2400 kvadratmeter ryms bland annat 15 inspelnings studios och replokaler med en scen och en restaurang. I detta skede används två av de tre plan som The Node totalt förfogar över.

Vid invigningen välkomnade The Nodes styrelseordförande Anders Wollbeck innan VD Jeanette von Arnold och Skaps Alfons Karbuda summerade processen under totalt åtta år och introducerade och intervjuade representanter för Stockholms stad, Stockholmspolitiken och fastighetsägaren.

Så här summeras The Node på Skaps hemsida:

”Skap är initiativtagare till och medgrundare av The Node – Stockholms nya samlingsplats och möjliggörare för både nutidens och nästa generations kreatörer och utövare. Här samlas till exempel unga musikskapare med kollegor från andra konstnärliga fält för att utveckla och utvecklas tillsammans. I en lokal om 2 400 kvadratmeter mitt på Sergels torg, i hjärtat av Stockholm, ryms 15 inspelningsstudior och replokaler, mötesrum och ytor för co-working. The Node kommer även erbjuda musikens och kulturens aktörer stöttning i entreprenörskap, marknadsföring och rättigheter, och på entréplan kommer ett nytänkande restaurangkoncept och en levande konsertscen att ta plats. The Node öppnar i etapper under 2023-2024 och inom ramen för konceptet kommer vi samverka med Stockholms stad gällande repotell som är ett uppdrag från Kulturnämnden.”

Fotnot: Skap är kort för Sveriges kompositörer och textförfattare, en ideell förening för yrkesverksamma kompositörer, textförfattare och bearbetare. SKAP grundades 1926 och har i dag cirka 1 400 medlemmar som verkar inom olika genrer.

Lars Nylin