27 april 2023

Mapei till Island Records Sweden

Mapei, Jacqueline Mapei Cummings, har nyligen ingått ett avtal med Island Record Sweden som är en underetikett till Universal Music.

Genombrottet för Mapei kom 2007 med singeln Video Vixens, 2013 kom den stora hiten Don´t Wait. Det har sedan dess blivit tre fullängdsalbum och samarbeten med Diplo, Robyn, Timbuktu och Swedish House Mafia för att nämna några. Efter att ha släppt sin musik själv under en längre tid har Mapei inlett ett samarbete med Island Records och i höst medverkar hon i TV4:s Så mycket bättre.

-Mapei är en ”force of nature”, en supertalang som trots att hon jobbat med flera av de största namnen och haft internationella framgångar fortfarande är okänd för en stor del av svenska folket. Vi ser fram emot att ändra på det. Mapei passar perfekt för Island Records svenska gren och vi är otroligt glada över att hon valt att komma till oss, säger Christoffer Silverberg, Head of Island Records i Sverige.

-Jag valde Island och Universal efter flera år av självständigt arbete. Jag vet att vi kommer ha ett fantastiskt samarbete, där visioner kommer fram, och där den bästa musiken är i fokus. Det känns tryggt!, säger Mapei om samarbetet.

Island Records Sweden drivs av Jens Malmlöf, Kristian Riffo och Christoffer Silverberg. Andra artister som är kontrakterade till etiketten är bland annat Molly Hammar, Mohelá, Rymdpojken, Malik Dalasi, Petrus, Jacqline Moss, Lucaz med flera. Vid sidan av etiketten driver man studio vid Nytorget, Södermalm, i Stockholm.

Lars Nylin

På bilden: Mapei (artist), Shewit Tesfagabreal (Island), Christoffer Silverberg (Island Records), Mathias Akmal (Universal Music),  Frida Skogh (Universal Music), Kristian Riffo (Island), Jens Malmlöf (Island) och Sofia Sandqvist (Universal Music).