26 april 2023

Monza Music Entertainment samlar ledande managements

Några av Nordens främsta managements ansluter till nya musikbolaget Monza Music Entertainment.

Monza Music Entertainment är en hopslagning av managementbolagen Autonom Management, Dimberg Jernberg Management, Tiny Monsters och Monza Music Management, som kommer att driva förlags- och managementverksamhet med hela världen som marknad. Monza finns geografiskt i Vasastan i Stockholm.

Bakom initiativet står Andreas Håkansson (tidigare A&R Director på Warner Music) och Tomas Jernberg (tidigare partner, Dimberg Jernberg Management) och en rad externa samarbetspartners.

”Med både kontor, sociala ytor och musikstudios under samma tak hoppas Monza kunna minimera avståndet mellan det kreativa och operativa arbetet – och på det sättet skapa en effektivare samarbetsmodell”, summeras visionen.

-Monza vill vara bolaget som ger förutsättningar för artister, låtskrivare och producenter att uppfylla sina visioner hela vägen från skapande till mötet med sin publik. Vi är ett team som består av management, A&R/Creative, Brand Partnerships, Digital Content Creation och projektledning. Vår ambition är att etablera ett riktigt starkt alternativ i nordisk musikindustri, med världen som marknad, säger Tomas Jernberg, Managing Director.

-Jag startade Autonom tillsammans med Per Hägglund för 13 år sedan för att vi kände att vi ville vara ett oberoende management helt på artistens villkor. När nu Per bestämt sig för att på heltid skriva och producera musik kände jag att jag ville jag hitta ett nytt sammanhang för att ta det vidare. När jag träffade Andreas och Tomas kände jag att vi hade samma syn på hur man utvecklar och bygger ett intressant och modernt management, där vi kan möta den nya tidens utmaningar och ha möjlighet att ta tillvara på och utveckla våra artister utan att tappa vår grundidé, fortsätter Niklas ‘Pankan’ Bergson, manager och partner.

Marie Dimberg, manager och partner, sammanfattar:

-I en bransch som genomgått enorma skiften under de snart 40 år jag spenderat i den, har just managementrollen etablerats, vuxit och kraftigt förändrats de senaste åren. Behovet av ett starkt och professionellt management har aldrig varit större då allt fler artister och musikskapare blir sina egna små labels och varumärken. För att kunna växa och erbjuda kompetens på alla områden och få in nya personer med nya tankar, kändes idén med ett managementhus som Monza självklar både för Tomas Jernberg och mig. ‘Develop or die’, som det heter. Tillsammans med en mängd kompetenta personer med varierande erfarenhet ser vi framtiden och tänker hålla kvar oss i det förstnämnda – develop!

I dagsläget representerar Monza Music Entertainment följande artister, låtskrivare och producenter:

Management: Love Antell, Christopher (Dk), Peder Elias (No), Florence Valentin, Per Gessle, Gyllene Tider, Molly Hammar, Hederos & Hellberg, Maia Hirasawa, Hurula, Peter Jöback, Elias Kapari, Loney Dear, Nause, Roxette, Nicole Sabouné, Sakarias, Thåström, Titiyo, Bruno K. Öijer. Publishing: John Alexis, A36, Cherrie, Harm Brothers, KJ, Pontus Persson respektive Ricky Rich & Dani M.

Fler namn väntas tillkomma inom kort.

Lars Nylin