24 april 2023

Dad Harmony i samarbete med Universal

Dad Harmony är papporna från Skellefteå som blev virala via Tiktok. Nu har gruppen inlett ett samarbete med Universal Music Sweden.

Dad Harmony fick sin start på en ovanlig plats, det hela började på en svensexa, där medlemmarna filmade sig själva när de satt och sjöng a capella i en bubbelpool. Klippet lades sedan ut på TikTok där det spreds som en löpeld och snabbt blev viralt. Papporna från Skellefteå blev kända över en natt och deras första klipp har nu visats över 20 miljoner gånger. Sedan dess har Dad Harmony fortsatt att göra succé på TikTok, de lägger ut klipp där de sjunger a cappella och lockar hundratusentals tittare. De närmar sig redan en miljon följare på Tiktok och en halv miljon på Instagram. Deras popularitet har även nått utanför Sveriges gränser och det är i USA, Tyskland och Frankrike som gruppen har flest följare.

Nu har gruppen inlett ett samarbete med Universal Music Sweden för att lanseras stort.

Om samarbetet säger bandet:

– Det har varit ett väldigt händelserikt år för oss där vi gått från att vara fem helt vanliga pappor till att nu få jobba med världens största skivbolag.  Tillsammans med Universal kommer vi att ha möjlighet att fortsätta utveckla vår musik och nå ännu större publik runtom i världen. Vi är otroligt glada att få jobba med Universal och alla fantastiska människor där. Det är med stor spänning vi ser på framtiden tillsammans.

Robert Olausson, Director UMG Kids & Entertaiment, fortsätter:

-Det känns otroligt inspirerande för hela teamet på Universal Music att få påbörja samarbetet med bandet, guida dem på deras fortsatta musikaliska resa och ge dem de förutsättningar de förtjänar. Det engagemang de skapat i sina sociala kanaler är helt unikt. Vi ser väldigt ljust på framtiden tillsammans”.

Dad Harmony består av de fem musikerna Peter Vidmark, Tomas Vidmark, Sebastian Åkesson, Adam Stenlund och Michael Åberg.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Adam Stenlund, Michael Åberg, Tomas Widmark, Magnus Enbacka (Enbacka Musik), Sebastian Åkesson, Robert Olausson (Universal Music) och Peter Vidmark.