11 april 2023

Starkt 2022 för BMG

BMG presenterar starka siffror för 2022. MI bad Sverigeansvarige Albert Slendebroek om en lokal summering.

BMG presenterar i ett pressmeddelande att bolaget ökade omsättningen med 31% under 2022, till 866 miljoner Euro. Det innebär en ökning med 200 miljoner Euro sedan 2021, vinstmarginalen ökade till 22,5%.

Vi bad Sverige-ansvarige Albert Slendebroek om en lokal summering och fick svaret:

-2022 var ett extremt framgångsrikt år för BMG och jag är mycket stolt över den roll laget i Skandinavien spelade för att bidra till denna framgång. När vi ser tillbaka på året hade vi många lokala höjdpunkter, inklusive Victor Crone som skrev på sitt allra första förlagsavtal, BMG-låtskrivaren Sibel som skrev How Long till Tove Lo, med i soundtracket till den extremt framgångsrika tv-serien Euphoria, och att Robin Kadirs Inkassera nådde platina strax efter att han tecknat ett globalt avtal med BMG. Sammantaget handlar musik om människor, och vi har återigen bevisat att vi är en kreativ kraft på marknaden, som alltid sätter artister och klienter först och hjälper dem att få ut det mesta av sina karriärer. Skandinavien är en blomstrande marknad och vi ser fram emot att se vad som väntar i år.

Några av BMG:s svenska höjdpunkter:

Léon – Grammisnominerad i Sverige (Alternative Pop) med albumet Circles (kontrakterad i USA).

Johnossi –  Grammisnominerade i kategorin Rock för albumet Mad Gone Wild (kontrakterade  Tyskland).

Ola Svensson (Brother Leo) – singeln Magic feat. Brother Leo, K-391, skriven av Ola Svensson.

BMG-låtskrivaren Victor Crone tog sig till semifinal i Melodifestvalen med Diamonds.

Crone medverkade också på singeln Lonely World med K-391, co-write av Victor och Ola Svensson.

Låtskrivar/producentduon Jim Ouma (Tobias Jimson och Michel Flygare) är med och skriver och producerar det nya albumet med Molly Hammar.

Sibel – Medkompositör till How Long (Tove Lo) från soundtracket till TV-serien Euphoria.

Robin Kadir – platinasingel med Inkassera (feat. C.Gambino & 23). Ny singel Cocktails (feat. Asme). Debutalbumet Deja Vu kommer att släppas 2023.

Lars Nylin