11 april 2023

Ghost släpper cover-EP

Genesislåten ”Jesus He Knows Me” har fått nytt liv, lämpligt nog på Påskdagen och i en version av svenska Ghost. Covern är det första smakprovet från kommande EP:n ”Phantomime” som släpps den 18 maj.

Det har blivit en tradition för Ghost att följa upp album med covers på låtar av influerande artister. Tidigare tolkningar inkluderar musik av bl a Abba, The Beatles och Depeche Mode. EP:n Phantomime, som släpps den 18 maj, kommer utöver Jesus He Knows Me att innehålla The Stranglers Hanging Around, Tina TurnerWe Don’t Need Another Hero Iron MaidenPhantom Of The Opera och TelevisionSee No Evil.

I samband med singelreleasen på Påskdagen släpptes även ett ljudspår där lyssnare ringer in till ”Jesus Talk with Father Jim DeFroque”, samma figur som förekommer i videon till låten.

I sommar gör Ghost en exklusiv konsert i Sverige som headline på Sweden Rock Festival lördag den 10 juni. Sommaren varvar sedan arenaturné och festivalspelningar, med 27 arenastopp i USA i augusti samt två två finalkvällar i Kia Forum i Los Angeles den 11 och 12 september.

Christel Valsinger