14 mars 2023

Ansökningsdags Warner Music Future Talent 2023

Warner Music öppnar upp för ansökningar till 2023 års upplaga av stipendiet Warner Music Future Talent. 2019 fick Alva Berggren stipendiet på 50 000 kronor. 

 Warner Music firade Internationella kvinnodagen förra veckan med att för femte året i rad öppna för ansökan till stipendiet Warner Music Future Talent. WFT riktar sig till unga kvinnor som är mitt uppe i sina högskolestudier med siktet på en framtid i musikbranschen. Stipendiets syfte är att öka mångfald och jämställdhet i branschen.

2019 fick Alva Berggren ta emot stipendiet på 50 000 SEK, följt av en praktikplats och anställning på Warner Music i Stockholm. Vi frågade Alva  – i dag product manager på Spinnin’ Records – om vad Warner Music Future Talent betytt för henne.

Varför sökte du Warner Music Future Talent?

– 2019 pluggade jag på Music och Event Management på Linnéuniversitetet i Kalmar. Jag visste att jag i framtiden ville jobba i musikbranschen men inte exakt med vad. Stipendiet på 50 000 kronor gav mig möjlighet att acceptera den praktikplats jag senare fick på Warner Music i Stockholm. Jag provade på flera olika avdelningar och fastnade för den internationella avdelningen. En anställning där blev det och jag fick möjlighet att jobba med projekt som Lizzo, Ed Sheeran, Fred again.. och en massa annat kul.

Vad hände sen?

– Genom mitt jobb på International och alla kontakter med våra olika lablar så fick jag ett erbjudande om att börja som Product Manager på vår dancelabel Spinnin’ Records. Jag var glad att få stanna kvar i Warner-familjen, men fick ändå möjlighet att röra på mig, både karriärmässigt och fysiskt, så tackade jag ja. Sommaren 2022 tog jag mitt pick och pack och flyttade ner till Amsterdam där Spinnin’ Records har sitt huvudkontor. Jag trivs som fisken i vattnet!

Vad vill du säga till den som funderar på att söka Warner Music Future Talent i år?

– Jag kan bara säga SÖK! Om du är kvinna mellan 18 och 24 år som pluggar på eftergymnasial utbildning och liksom jag vet att du skulle vilja jobba i musikbranschen är detta världens bästa möjlighet. Men det är inte artist eller låtskrivare som ska vara ditt mål utan någon av alla positioner som finns på en label. Gör din research. Och lägg tid och energi på din ansökan som ska vara inne senast den 23 april 2023. Jag önskar alla sökanden lycka till!

Mer info här:

www.warnermusic.se/warnerfuturetalent/

Lars Nylin