7 mars 2023

För All About Music handlar allt om musik – och representation

Mona Aghai Berg, medgrundare av och tidigare General Manager för RMV Publishing, har tagit steget vidare och startat eget. Nya bolaget All About Music är ett förlag och låtskrivarmanagement som hon driver tillsammans med affärspartnern Robert Hanlon i London. 

– Det var dags, jag har gjort det här ett tag och nu vill jag prova att göra det i egen regi. Men jag hade kanske inte känt så om jag inte hade träffat Robert, säger Mona Aghai Berg till MI.

Robert Hanlon bor i London och har jobbat med låtskrivarmanagement där ett tag. Han rekryterades tidigare av Mona till RMV Publishing. 

– Han älskar svensk musik. Dessutom har han koll på alla steg i en förlagsverksamhet. Det är det inte alla som har, så det känns otroligt skönt att inte behöva lära upp någon. Vi började bara jobba på en gång. Tillsammans är vi två erfarna personer placerade i två väldigt bra musikterritorier.

All About Music har för närvarande en roster på runt sju låtskrivare och producenter och kommer att knyta till sig fler framöver. Med sig från RMV Publishing har Mona producenten Sophie Verdonk, som hon skrev kontrakt med efter att hon gjort praktik på RMV under sin utbildning på Musikmakarna. Sophie har även examen i musikproduktion från Linnéuniversitetet och Kungliga Musikhögskolan.

– Hon är en skitbra writer, producent, mixare och vokalist. Jag älskar att jobba med kvinnliga producenter, att pusha dom. Att normalisera dom i världen.

All About Music kommer även att husera Släs, den sammanslutning av kvinnliga branschpersoner som bland annat arrangerar låtskrivarcampet Her Songs For Him (som MI skrivit om bl a här) för att driva på utvecklingen mot en mer jämställd musikbransch.

– Släs har kommit igång och folk drar i oss, så det arbetet behöver ske under ett företag till slut. Men vi har inga investerare eller finanser, utan börjar från scratch. Vi jobbar på nu och får se hur långt det räcker.

Jämställdhet och medvetenhet om HBTQIA+communityt är viktiga faktorer för All About Music.

– Det vi gjort med Släs var också det som drog Robert till mig. Han föreslår ofta samarbeten med folk som inte är straighta. Medvetenheten kommer man långt med, det har varit en huvudpunkt på tidigare jobb.

Arbetet drog igång för ungefär fyra månader sedan och i fredags kom den första releasen på förlaget, Don’t Tell Me med Lea Heart. Låten är skriven och producerad av Sophie Verdonk och ges ut på Warner Irland. Sophie har också nyligen varit i London och haft sessions med artister som Au/Ra och Liv Dawson. All About Music har också sajnat artisten och låtskrivaren XOV, som jobbar på ett nytt album.

Slutligen, varför valde ni namnet All About Music?

– För att allt handlar om musik. Vi jobbar med alla olika delar av musiken och vet inte vad det kan komma att innefatta härnäst. 

Christel Valsinger